Wykonanie
Sezon na świeże owocniej się skończył, ale mrożone są cały rok. Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, zimnego i
owocowego, to zapraszam do czytania i próbowania :) Szybki sposób na zrobienie mrożonego
jogurtu lub, jak kto woli lekko roztopionych
lodów. Do przyrządzenia moich użyłam
truskawek, ale możecie użyć dowolnych
mrożonych owoców.


Składniki:- opakowanie mrożonych
truskawek (450 g)-
jogurt naturalny (500 ml)-
mleko 2% (50-100 ml)- 2-3 łyżki
cukru (można więcej, wg. uznania)Przygotowanie:Zamrożone
truskawki wsypuję do miksera (takiego z funkcją kruszenia
lodu), wlewam
jogurt i 50 ml
mleka oraz wsypuję
cukier. Jeżeli
jogurt jest bardzo gęsty można dodać jeszcze trochę
mleka, ale ja wolę uzyskać konsystencję lekko roztopionych
lodów. Miksuję tak długo, aż uzyskam jednolitą konsystencję. Przekładam do wysokich szklanek i zajadam ;) Wyżej wymienione składniki starczą na dwie porcje.Smacznego!