Wykonanie
Greckie smaki, greckie życieBlog dla wszystkich miłośników Grecji. Greckie przepisy kulinarne, fotorelacje z greckich podróży, grecka muzyka oraz grecki styl życia.Wszystko to co najlepsze prosto z Grecji. Przepisy kulinarne, zdjęcia i codzienne greckie życie.poniedziałek, 23 września 2013TzatzikiNajsłynniejsza grecka pasta czosnkowa. Idealny dodatek do
mięs i przekąsek.Składniki:1 i 1/2 filiżanki
jogurt naturalnego2 średnie
ogórki4-6 dużych ząbków
czosnku4 łyżki
oliwyocet,
sólObranego
ogórka ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Odstawiamy, solimy i pozostawiamy na parę minut, a później mocno odciskamy. Dodajemy posiekany
czosnek,
ocet,
jogurt i mieszamy. Na koniec dodajemy
oliwę i jeszcze raz mieszamy.