Wykonanie
W "
Między nami jaskiniowcami" solidny kawał
mięsa, to codzienny obiad Freda Flinstona, w moim domu rzadko i dlatego może tak dobrze nam smakował.
Mięso dobrej jakości trzymane w marynacie, podane z
sałatką ziemniaczaną, to spory zastrzyk energii i rewelacyjny smak. Idealna propozycja na spotkanie z przyjaciółmi w upalny wieczór. Ja podałam
antrykot z
sałatką ziemniaczaną .Składniki:
steki z
antrykotumusztardaoliwapieprz,
sólSposób przygotowania:Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem
mięso skropić
oliwą, natrzeć
musztardą, a następnie odstawić do lodówki na kilka godzinZamarynowaną
wołowinę obsmażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej, doprawiając podczas smażenia
solą i
pieprzem, a następnie piec 5-8 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika
mięso odstawić na chwilę w ciepłe miejsce, aby
soki wchłonęły się. Smacznego, naprawdę pyszne :)