ßßß
Cookit - przepis na BABECZKI ŻURAWINOWO-MIGDAŁOWE
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
BABECZKI ŻURAWINOWO-MIGDAŁOWE
Składniki
Mąka
Migdały
Cukier brązowy
Proszek do pieczenia
Ocet balsamiczny
Płatki migdałowe
Suszona żurawina
Masło
Syrop z agawy
Wykonanie
Składniki:szklanka
mąki
jaglanej0,5 szklanki mielonych
migdałów
0,5 szklanki
brązowego cukru
1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia
BIOok. 3/4 szklanki
mleka
roślinnego lub
wody
(u mnie
mleko kokosowe
pół na pół z
wodą
)1,5 łyżeczki
octu balsamicznego
6 łyżek oliwy/olejupo pół szklanki
płatków migdałowych
i
suszonej żurawiny
- do dekoracjiPolewa :2 łyżki karobu50g sklarowanego
masła
2 łyżki
syropu z agawy
Mąkę
wymieszać z mielonymi
migdałami
,
cukrem
i
proszkiem do pieczenia
. W drugim naczyniu wymieszać płynne składniki. Połączyć suche składniki z mokrymi, krótko mieszając. Ciasto przełożyć do foremek, posypać
płatkami
migdałowymi i
żurawin
ą. P iec ok. 25 minut w 200 stopniach.Składniki polewy podgrzać w rondelku (tylko do rozpuszczenia i połączenia składników). Polać ostudzone babeczki.
Źródło:
http://arnikowakuchnia.blogspot.com/2012/12/babeczki-zurawinowo-migdaowe.html
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)