Wykonanie

Składniki:1/2 szklanki tapioki1 i 1/2 szklanki
mleka kokosowego1-2 łyżeczki karobu (niekoniecznie)
syrop z agawy (lub inny słód, do smaku)odrobina
kardamonu lub
cynamonuświeży
ananasgarść
suszonej żurawiny (opcjonalnie)Tapiokę namoczyć na noc w 1,5 szklanki
wody. Następnego dnia odsączyć na sitku.
Mleko kokosowe zagotować z
cynamonem (lub
kardamonem), dosłodzić do smaku, dodać tapiokę i cały czas mieszać aż tapioka stanie się szklista a masa będzie gęsta. Dodać karob (ja dodałam do połowy masy), wymieszać. Przełożyć do pucharków.Kawałek
ananasa zmiksować na mus, część pokroić w kostkę. Musem polać zawartość pucharków, na wierzchu ułożyć
ananasa w kawałkach, posypać
żurawiną.Za mało posłodziłam mleczko, więc całość polałam jeszcze
syropem z agawy.Następnym razem zrobię z
truskawkami lub
malinami.