Wykonanie

Składniki:szklanka
mąki (u mnie jaglana)szklanka suchej pulpy kokosowej lub migdałowej (pozostałej przy produkcji
mleka kokosowego/migdałowego)ok. 1/3 kostki
masłaew. odrobina
wody - jeśli wiórki są bardzo suche i ciasto trudno jest zagnieść4 łyżki "
śmietanki" migdałowej (mielone
migdały zalane gorącą
wodą, odstawione na kilka godzin, zblenderowane) - ew. można pominąć i zwiększyć ilość
wodyjabłkacynamonpłatki migdałoweZagnieść ciasto, wylepić nim formę (u mnie forma do tarty). Podpiec przez ok. 10 minut.
Jabłka pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce i wymieszać z
cynamonem. Jeśli są bardzo soczyste, wówczas lekko odcisnąć. Wyłożyć na podpieczony spód, posypać obficie
płatkami migdałowymi. Piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach.Ciasta ani
jabłek nie słodziłam, ale oczywiście można to zrobić. Inna opcja to polanie szarlotki, przed podaniem,
syropem z agawy lub klonowym:)
