Wykonanie

Ciasto z
jabłkami... Jeszcze ciepłe... Do tego kubek aromatycznej
kawy... To lubię:)Składniki:2 szklanki
mąki kukurydzianej (NieAlergicy mogą zrobić wersję pszenną)150 g
masła5 łyżek
mleka kokosowego (lub
śmietany)ew. 2-3 łyżki
cukru pudru - wersja dla łasuchów;)kilka
jabłek (u mnie 5 dość dużych)4 łyżki
cukru (użyłam muscovado)
cynamonZ podanych składników zagnieść ciasto, włożyć do lodówki.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Jedno
jabłko pokroić w plasterki, pozostałe zetrzeć na tarce.
Ciastem wylepić formę do tarty, wyłożyć starte
jabłka, na nich ułożyć plasterki
jabłka. Posypać
cynamonem oraz
cukrem. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach.
