Wykonanie

Ciast z
jabłkami było już trochę na moim blogu, teraz czas na
gruszki:) Kupiłam wczoraj pyszne, słodkie, dojrzałe... A zatem - BABECZKI Z
GRUSZKAMI, a raczej "eksperymentalne babeczki z
gruszkami":), ponieważ pierwszy raz użyłam ekstraktu ze
stewii . O ile w
kawie nie bardzo mi ten "
syrop" pasował, to do wypieku nie mam żadnych zastrzeżeń:)Składniki:1,5 szklanki
mąki (u mnie wymieszana jaglana, gryczana i kasztanowa)łyżeczka
proszku do pieczenia BIO4 łyżki oleju/oliwyłyżka
octu balsamicznegoszklanka
wody4 łyżki ekstraktu ze
stewii lub ok. 1/2 szklanki
brązowego cukrugruszka/iPołączyć
mąkę z
proszkiem do pieczenia, dodać
olej,
wodę,
ocet balsamiczny i
stewię, wymieszać tylko do połączenia składników. Jeśli używamy
cukru a nie
stewii, wówczas mieszamy go najpierw z
mąką i proszkiem, a dopiero później dodajemy płynne składniki.Ciasto przełożyć do foremek, na wierzchu ułożyć kawałeczki
gruszki. Piec ok. 25-30 minut w 180 stopniach.