Wykonanie
Mała rodzina na weekend,Powidła, prawidłaprasowanie, gotowanie, pranie,kluski, tłuszcz i dużo słodkiej
herbatyWymyśliłam light wersję knedli, jestem uratowana!
Do dwóch "knedli" potrzebujecie:ok 3 łyżek
płatków owsianych niebłyskawicznych2 łyżki
płatków błyskawicznychdojrzały
bananPłatki zalewacie
wodą do nasiąknięcia, kroicie drobno
banana i mieszacie z
płatkami "cisnąć" widelcem. Powstaje masa z której można lepić kluski. Nie potrzebujecie
wody do gotowania bo "knedle po nowemu" są już gotowe. Robicie w nich dziurkę i polewacie powidłami -na przykład śliwkowymi.Smacznego!
Jeżeli zastanawiacie się czym takie "kluski" różnią się od knedli...odpowiedź brzmi- wszystkim. Nie używacie
mąki, ani
ziemniaków, a zamiast tych zdradliwych składników macie do wyboru wszystko z wielką ilością błonnika i witaminy B.Według mnie super wyszło, napiszcie co myślicie...