ßßß

Sposób przygotowania:liście dokładnie myjemy pod bieżącą wodą,dokładnie osuszamy,następnie drobno kroimy,umieszczamy w pojemnika (dość luźno) w pojemnikach i zamrażamy w ciągu pierwszych kilku godzin mrożenia kilka razy wstrząsnąć pojemniczkiem aby nie zrobiła się bryła (pamiętaj aby dokładnie osuszyć przez zamrożeniem)dodawać do gorących potraw bez rozmrażania
Ciekawostki dot. liści selera:liście selera mają pięć razy więcej magnezu i wapnia niż inne warzywa,zawierają sporą dawkę witaminy C i przeciwutleniaczynajlepszy dodatek do sosów, zup, sałatek i surówekCiekawostki dot. pietruszki:natka pietruszki na 4 razy więcej witaminy C niż pomarańcza czy kapustazawiera prowitaminę A, PP, Kbogate źródło błonnikazmiażdżona natka działa jak okład antyseptycznypomaga leczyć katar i przeziębienia