Wykonanie

Witajcie w nowym roku !Mamy początek stycznia i choć na drzewach już od dawna nie ma liści, to można by pomyśleć, że to wczesna jesień. Brak śniegu, bezchmurne niebo i słońce. Nie ma co narzekać na tak piękny początek roku. Niestety, znajdziemy w tym wszystkim minusy,nie oszukujmy się,
jabłka w środku zimy nie smakują tak dobrze, jak latem. Dlatego też mam dziś przepis dla miłośników
jabłek oraz dla tych, którzy nie przepadają za słodkościami, bo dzisiejszy przepis,to optymalna dawka
słodyczy z pysznym nadzieniem...SKŁADNIKI:-5 średnich
jabłek-3/4 szklanki
płatków owsianych-3 łyżki
otrębów-3 łyżeczki
miodu-łyżeczka
masła-2 łyżki
wiórków kokosowych-1
białko-4 łyżeczki
cukru pudruPRZYGOTOWANIE:Odkroić górę z
jabłek i wydrążyć je za pomocą łyżki. Górę
jabłka, która nam została, kroimy w drobną kosteczkę.
Jabłka mieszamy z
płatkami owsianymi,
otrębami,
miodem,
masłem i wiórkami kokosowymi. Blaszkę w której będziemy piec
jabłka, smarujemy
masłem i nalewamy trochę
wody. Pieczemy w 200 stopniach/20 min.W czasie gdy pieczemy
jabłka, ubijamy
białka na sztywną masę, dodając pojedynczo po łyżeczce
cukru pudru.Po 20 minutach, wyciągamy
jabłka, zwiększamy temperaturę do 240 st,a na upieczone
jabłka wyciskamy ubite
białko i posypujemy szczyptą wiórek
kokosowych.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 3 min. Pyszne, pachnące
jabłka gotowe :)

SMACZNEGO!