Wykonanie

Jej smak kojarzy mi się z dzieciństwem i z okresem studiów - kiedy to późnym wieczorem wracałam do domu i
jadłam cieplutką, dobrze wysmażoną,
wątróbkę z
chlebem:) U nas na
stole jest zawsze mile widziana.Potrzebujemy :500g
wątróbki drobiowej1 większa
cebula pokrojona w piórka250g
pieczarek pokrojonych w większe cząstki2 łyżki
masłasol,
pieprz4 łyżki
mąki1.
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy. Obtaczamy każdy kawałek w
mące.2. Wrzucamy na rozgrzany
olej i smażymy na każdej stronie, na małym ogniu, jakieś 4-6 minut. Jak na górnej stronie
mąka zniknie, to znak, że można odwracać kawałki
wątróbki i podsmażać na drugiej stronie:)3. Solimy
wątróbkę dopiero po upieczeniu!
Pieprzymy do smaku.4. Dodajemy
masło i wkładamy na patelnię
cebulę i
pieczarki. Przykrywamy i wszystko razem dusimy jakieś 7 minut.5. Na koniec można posolić i popieprzyć do smaku:)