Wykonanie

Dziś spędziłam dzień w szpitalu, a później na odzyskiwaniu sił podczas drzemki, więc obiad musiał być na szybko.
Makaron jest genialnym jedzeniem, które można szybko przyrządzić i dobrze smakuje:)Lubię
makaron podawany tak jak to robią we Włoszech - wymieszany z sosem przed podaniem. Oto moja propozycja na szybkie danie.Potrzebujemy:pół opakowania
mrożonego szpinaku rozdrobnionego3 ząbki
czosnku1 opakowanie
wędzonego łososia pokrojonego w kostkę
sól,
pieprz300g
makaronu spaghetti2 łyżki
mozzarelli tartej lub
parmezanuoliwa/olej z pestek winogron/1. Gotujemy
makaron w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki
oliwy, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i hartujemy.2. Na patelni rozmrażamy
szpinak. Jak się rozmrozi podlewamy go 2 łyżkami
oliwy, dodajemy
czosnek i
łososia. Razem podsmażamy, aż wszystko ładnie się połączy i
łosoś będzie miał białawy kolor.3.
Makaron kładziemy na patelnię polaną 3 łyżkami
oliwy. Dodajemy
szpinak i dobrze wszystko mieszamy - chodzi o to, by
makaron połączył się z innymi składnikami, by się do niego przykleiły. Doprawiamy do smaku i podgrzewamy razem około 7 minut na małym ogniu - mieszając co jakiś czas.4. Na koniec polewamy
makaron oliwą, posypujemy
serem i cieszymy się pysznym, szybko przyrządzonym posiłkiem:)