Wykonanie
I made bread first
time in my life and I have to tell you to
make bread is a real challenge and real satysfaction.Zrobiłam
chleb pierwszy raz w życiu, i muszę przyznać, że
chleb to prawdziwe wyzwanie i prawdziwa satysfakcja.

Ingredients:1 kg wheat
flour,1 kg wholemeal
flour,1 . 1/2 milk,50 gr. yeast,30 gr.saltSkładniki:1 kg
mąki pszennej,1 kg
mąki razowej,1.1/2
mleka,50 gr.
drożdży,30 gr.
soliIn a bowl dissolve yeast in warm milk add half of the
flour (both) and mix with a spoon. Leave for half an hour. After half an hour add the rest of the
flour and salt, turn out on to a clean kitchen surface and knead for 10 minutes. Leave for half an hour again. Shape into two loaves, smear the top of each of egg and bake 1 hour.W misce rozpuścić
drożdże w ciepłym
mleku. Następnie dodać połowę każdej z mąk i wymieszać łyżką. Odstawić na pół godziny. Po pół godzinie dodać resztę
mąki i
sól. Wyciągnąć ciasto na stolnicę i wyrabiać około 10 min. Następnie zostawić ciasto na kolejne pół godziny. Wyrobić podłużne bochenki posmarować górę
jajkiem i piec około 1 godziny.