Wykonanie
Bardzo łatwy przepis na
pieczarki do
mięs, ryb i co tam chcecie. Klasyka ;)Ja wybieram zawsze te najjaśniejsze i małe. Pamiętajcie, że
grzyby zawierają dużo
wody,
kurczą się w obróbce termicznej, dlatego zawsze kupujcie dwa
razy tyle ile chcecie zjeść z tego co widzicie... ;)składniki500 g
pieczarekłyżka
masłasok z połówki
cytrynypieprzsólsporo
natki pietruszki
Pieczarki można myć w zimnej wodzie i tak też zróbcie. Odkroić należy też ich końcówki.Przekroicie je na pół. lub na ćwiartki, zależy od wielkości
grzyba.Teraz hopla do rondla z
masłem,
skropcie cytryną - wtedy nie ściemnieją. Posolcie i doprawcie
pieprzem. Smażcie aż wyparuje
woda, którą puszczą i jeszcze chwilę ;)Na koniec nataka
pietruszki i gotowe!
Bona Apetita !