Wykonanie
Nie czuje się dobrze w pieczeniu ciast, lecz w deserach całkiem całkiem!Stworzyłam więc deser bardzo delikatny, który dla mnie idealnie komponuje sie z chwilą przyjemności przy aromatycznej
kawie. Smaki muszą doskonale się przenikać, słodki, kwaśny, gorzki. Tak idealnie!
Mozecie go podać na wielkanocną
kawę.Lubię pavlovą, dlatego stworzyłam swoją wersję tego deseru, mini wersję :D na mini chwilę przyjemności!

składniki na
bezy:4
białka8 łyżek
cukru pudrułyżeczka
soku z cytrynyszczypta
soliesensja z
kawy - łyżeczka - zalać gorąca
wodą 3 łyżeczki Jacobs Crema Gold - dwoma łyżkami
wody.ostudzić. na sospół szkalnki
malin, pół szkalnki
borówek - obojetnie, świeże lub mrożone.3 łyżki
cukru.
lody śmietankowe - możecie zrobic sami
bita śmietana - ubijcie tak jak lubicie

Przygotowanie
BezyDo miksera wkładamy
białka i szczyptę
soli, miksujemy na sztywna masę - musi być bardzo sztywna, nie może wypadac z miski. teraz dodajemy stopniowo
cukier puder po łyżeczce, miksujemy na dużych obrotach. Teraz
cytryna, miksujemy dalej, na koniec na sza
kawa. Ja nie dodałam całej esencji, tylko łyżeczkę.Ja masę nakładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżką.Pieczemy w piekarniku 150 stopni przez około 45 minut, sami musicie wyczuć właściwy moment.sosDo rondla wkładamy
owoce, słodzimy, na małym ogniu podgrzewamy aż puszczą
soki i
zrobi się kleisty sos z
owocami.Na kładamy na talerz
lody, sos,
bitą śmietanę, dodajemy
bezę, możemy udekorować świeżą
miętą, ja niestety takiej nie posiadałam.Pysznie smakuje z
kawą :D
Bona Apetita!