ßßß
składniki na 1 omlet dla jednej głodnej osoby3 jajałyżka śmietanki 18 %3 łyżki wędzonego twarogu solankowegokilka pokrojonych zielonych oliwekgarść posiekanego szczypiorkutrochę natkisólpieprzłyżka masła do smażenia
przygotowanieJaja wbijamy do miski, dodajemy śmietankę, pokruszony ser, szczypiorek - tak około 2 łyżek, trochę soli, pieprz do smaku i dobrze "trzepiemy".Na patelni rozpuszczamy masło, wlewamy nasze jaja, nie mieszamy, dodajemy oliwki na całość. Czekamy aż zetnie się spód. Teraz na chwilę przykrywam pokrywką aby wierzch jaja lekko się zszedł. ale lubię puszyste, i miękkie w środku, więc tylko moment.Odkrywam, składam na pół.Podaję posypanego ziołami i odrobiną sera. Niebo w gębie!Mój omlet musi być chrupiący z wierzchu i puszysto - mokry w środku, tak lubię :DBona Apetita!