Zazwyczaj robię jedną wielką taką pieczeń.. Pomyślałam jednak, dlaczego nie roladki???W końcu robi się je szybciej i nabierają lepszego aromatu suszonych śliwek.Składniki na 4 rolady4 kawałki schabu o grubości 2 cm.250 g suszonych śliwekchrzansólpieprz kolorowy świeżo zmielonysos chrzanowychrzan - słoiczek2 łyżki kwaśnej śmietanyłyżeczka majonezuPrzygotowanieRozbijamy mięso, smarujemy je chrzanem, lekko solimy, wkładamy po 3-4 śliwki, zawijamy i obtaczamy w kolorywm pieprzu. Podsmażamy na patelni bez tłuszczu z każdej strony. Podlewamy wodą, dorzucamy resztę śliwek, możemy je później zmiksować razem z wywarem i zrobić sos śliwkowy który możemy wyjorzystać do burgerów .Smażymy podlewając do miękkości.Sos chrzanowy: mieszamy wszystkie składniki.I gotowe!Bona Apetita!