ßßß Cookit - przepis na -Posiekać kapustę

-Posiekać kapustę

Wykonanie

Składniki na ok. 4 porcje:
Połówka włoskiej kapusty
3 cebule
6 ziemniaków
Duża, męska garść suszonych grzybów
1/3 szklanki fasoli mung
Sól i pieprz do smaku
Danie robi się tak: Wychodzi się do rodziców po prezent w postaci świeżo zebranych kurek i prawdziwków, a narzeczonego zostawia się w kuchni ;)
Wyżej wspomniany zrelacjonował mi przygotowanie posiłku tak:
Trzeba wstawić fasolę mung, niech się gotuje. A w między czasie:
-Posiekać cebulę
-Pokroić w kostkę umyte ziemniaki
-Posiekać namoczone uprzednio grzybki
Nasze posiekane i pokrojone produkty wrzucić do gara na rozgrzany olej i dodać kapkę wody, żeby się dusiło. W tym czasie mung już powinien dojść. Dorzucamy go do gara. Zapewne zostało w nim trochę wody, oczywiście nie bawimy się w odcedzanie.
Dodajemy sól i pieprz do smaku i to już jest koniec :)
Koniec wygląda tak:
Źródło:http://polykajzsurri.blogspot.com/2013/09/na-garnek-pusty-wrzuc-troche-kapusty.html