Wykonanie
Składniki na ok. 4 porcje:Połówka
włoskiej kapusty3
cebule6
ziemniakówDuża, męska garść
suszonych grzybów1/3 szklanki
fasoli mungSól i
pieprz do smakuDanie robi się tak: Wychodzi się do rodziców po prezent w postaci świeżo zebranych
kurek i
prawdziwków, a narzeczonego zostawia się w kuchni ;)Wyżej wspomniany zrelacjonował mi przygotowanie posiłku tak:Trzeba wstawić
fasolę mung, niech się gotuje. A w
między czasie:-Posiekać
cebulę-Pokroić w kostkę umyte
ziemniaki-Posiekać namoczone uprzednio
grzybkiNasze posiekane i pokrojone produkty wrzucić do gara na rozgrzany
olej i dodać kapkę
wody, żeby się dusiło. W tym czasie mung już powinien dojść. Dorzucamy go do gara. Zapewne zostało w nim trochę
wody, oczywiście nie bawimy się w odcedzanie.Dodajemy
sól i
pieprz do smaku i to już jest koniec :)Koniec wygląda tak: