Kolejna propozycja śniadaniowa. Sycąca, rozgrzewająca z samego rana, jaglanka na mleku. Zakochałam się w tym smaku. Dodatki do niej są naszą indywidualną sprawą. Można dodać świeże lub suszone owoce, orzechy, płatki migdałowe.. co tylko chcemy. Nie ważne z czym ją zjecie - gwarantuje Wam, że za każdym razem będzie tak samo pyszna :)Zapraszam zatem na moją jaglankę !Składniki:1/4 szklanki kaszy jaglanej1 i 1/2 szklanki mleka 2%1 łyżeczka siemienia lnianegoszczypta cynamonudowolne dodatkiPrzygotowanie:Kaszę jaglaną sparzyć wrzącą wodą, dodać do zagotowanego mleka i gotować przez ok. 15-20 min. Ugotowaną kaszę przełożyć do miseczki, dodać pokrojone owoce, siemię lniane i cynamon. Całość dokładnie wymieszać.Smacznego :) !