Wykonanie

Składniki:mała puszka
mandarynekmieszanka
orzechów niesolonych (u mnie laskowe,
migdały, pecan i
żurawina)sos:łyżka
octu balsamicznego2 łyżki
oliwy z oliwek1cm świeżego utartego na drobnej tarce
imbirułyżeczka
mioduSkładniki na sos najlepiej zrobić najpierw w osobnym naczyniu, dokładnie musimy go wymieszać, żeby
miód ocet i
oliwa połączyły się.
Sałatę myjemy, wkładamy do miski,
mandarynki odcedzamy z zalewy,
orzechy dodajemy w całości lub odrobinę siekamy, ja trochę je posiekałam i uważam, że tak smakują lepiej niż w całości. Na koniec polewamy wszystko sosem, mieszamy.
Sałatka jest bardzo orzeźwiająca ze względu na
imbir, ale dodaje on również ostrości, zatem smak sałatki jest słodko ostry. Totalnie obłędna, pieści moje podniebienie :)