Wykonanie
Trudno uwierzyć, że osoba, która lubi piec słodkości nie przepada za ich jedzeniem. U mnie wygląda to najczęściej tak, że gdy tylko mam wolną chwilę to coś piekę. Najczęściej zjadam kawałek, aby zobaczyć jak to co przygotowałam smakuje, resztę przekazuję innym. Gdy inni już mają dość ( czasami tak niestety jest gdy piecze się 1-2
razy w tygodniu ) to oddaję znajomym lub nawet wysyłam w paczce :) Moje malutkie kulinarne marzenie to takie, abym mogła
mieć w domu tyle osób, aby upieczone ciasto czy
ciastka zniknęły "od ręki" - chociaż wiem, że w niektórych domach gospodynie proszą o odłożenie chociaż kawałka na dzień jutrzejszy. Jestem tego pewna, że gdybym miała pod ręką większą ilość "zjadaczy" to piekłabym częściej a tak to czasami muszę się powstrzymywać, bo jeszcze pół blachy ciasta zalega w lodówce. Dziś przygotuję dietetyczne
ciastka owsiane, takie, które mogą troszkę dłużej poleżeć w szczelnie zamkniętej puszce na łakocie. Charakterystyczną cechą
ciasteczek jest unoszący się podczas pieczenia rewelacyjny zapach pieczonego
jabłka.

Składniki:- 1 bardzo dojrzały
banan- 1 szklanka
musu jabłkowego (przepis tu)- 3 łyżki
miodu- 1 szklanka
płatków owsianych- 1/2 szklanki
otrębów pszennych granulowanych z
żurawiną- 1/2 szklanki
otrębów żytnich- 1/2 szklanki
otrębów owsianych- 1/2 szklanki
rodzynek- 1/2 szklanki
orzechów (rodzaj obojętny)Przygotowanie:
Banana zmiksować z
musem jabłkowym i
miodem. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Wykładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując
ciasteczka. Piec 25 minut w temperaturze 150 stopni.







