Wykonanie
W pracy są takie dni, kiedy bez przekąsek nie możemy się skupić. Jeśli ktoś też tak ma, to niewątpliwie powinien przygotować sobie własne batony owsiane! Po ciasteczkach owsianych ze
śliwkami i
morelami prezentujemy batony owsiane z dodatkiem
masła orzechowego.Zapraszamy!
SKŁADNIKI:2
banany240 g
płatków owsianych40 g
otrąb pszennych (tak naprawdę może by każdy rodzaj
otrębów)20 g zmielonych
orzechów2 łyżki
masła orzechowegoWYKONANIE:
Banana blendujemy lub rozgniatamy widelcem. Do dajemy do niego
masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Do gotowej mieszanki dosypujemy
płatki owsiane i
otręby, a na końcu
orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy.Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy mieszankę na batony. Dokładnie rozprowadzamy w blaszce i pieczemy 25-30 min w temperaturze 180 st. C.Kiedy całość ostygnie kroimy batony w dowolne kształty.