Wykonanie
Może kotlet, może nie ... takie nachodziły mnie myśli kiedy patrzyłam na trzy plastry
schabu. Jakoś dziś wyjątkowo nie miałam pomysłu na obiad. Ponowne otwarcie lodówki rzuciło mój wzrok na trzy
papryki: czerwoną, żółtą i zieloną. Pomyślałam, że będą dobrą podstawą na
sałatkę do kotleta. A gdyby tak schować je do środka? Tak powstały tęczowe sakiewki, bo chyba można je tak nazwać :)
Składniki:- plastry
schabu wieprzowego-
papryka (po kawałku z każdego koloru)- 10 dkg
sera żółtego- 10 dkg
wędliny- 1/2
cebuli-
sól,
pieprz- 1
jajko-
bułka tarta do panierowania- tłuszcz do smażeniaPrzygotowanie:W plastrach
schabu wyciąć delikatnie dość duży otwór. Z pozostałych składników zrobić
sałatkę i nafaszerować nią kawałki
mięsa. Każdą sakiewkę zaszyć wykałaczką. Namoczyć w roztrzepanym
jajku i opanierować
bułką tartą. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Podawać z
ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami.