Wykonanie
Po raz kolejny sięgam do kucharskiego wora po zupę na słodko. Wyszła praktycznie przypadkiem, składniki dobrałam i połączyłam losowo. Jednak smakuję niczego sobie.:) Słodka, sycąca - nadaję się nawet na obiad. Nie ma szablonu, za każdym razem wychodzi nieco inaczej. Czyżby nie o to chodziło w kuchni? By dania zachowały swoją unikatowość? Moja zupka zachowuję. ;) I szalenie posmakowała Rewolwerowcowi.:) I ta prostota...O poranku najważniejsza kiedy człowiek nie odróżnia kubka od łyżki.;D
Składniki:
budyń śmietankowymleko ( według przepisu na opakowaniu
razy dwa ;)
cukier- ok. 5 łyżek
posiekane
orzechybakalie ( opcjonalnie)ok. 2
torebki ryżu ( po jednej na porcje)Przygotowanie:
Budyń przygotowujemy według przepisu, z tą jednak poprawką , że dodajemy dwa
razy więcej
mleka - czyli ok litr , lub nieco ponad. Słodzimy, uzupełniamy
bakaliami. Na koniec dorzucamy wcześniej ugotowany
ryż i poddajemy temperaturze całość jeszcze ok. 15 minut, by
ryż przeszedł smakiem budyniu. I gotowe. Proste? A jakże. Smaczne? Oczywiście.:)Smacznego Głodownicy!