ßßß Cookit - przepis na Ryżowa Zupka

Ryżowa Zupka

nazwa

Wykonanie

Po raz kolejny sięgam do kucharskiego wora po zupę na słodko. Wyszła praktycznie przypadkiem, składniki dobrałam i połączyłam losowo. Jednak smakuję niczego sobie.:) Słodka, sycąca - nadaję się nawet na obiad. Nie ma szablonu, za każdym razem wychodzi nieco inaczej. Czyżby nie o to chodziło w kuchni? By dania zachowały swoją unikatowość? Moja zupka zachowuję. ;) I szalenie posmakowała Rewolwerowcowi.:) I ta prostota...O poranku najważniejsza kiedy człowiek nie odróżnia kubka od łyżki.;D
Składniki:
budyń śmietankowy
mleko ( według przepisu na opakowaniu razy dwa ;)
cukier- ok. 5 łyżek
posiekane orzechy
bakalie ( opcjonalnie)
ok. 2 torebki ryżu ( po jednej na porcje)
Przygotowanie:
Budyń przygotowujemy według przepisu, z tą jednak poprawką , że dodajemy dwa razy więcej mleka - czyli ok litr , lub nieco ponad. Słodzimy, uzupełniamy bakaliami. Na koniec dorzucamy wcześniej ugotowany ryż i poddajemy temperaturze całość jeszcze ok. 15 minut, by ryż przeszedł smakiem budyniu. I gotowe. Proste? A jakże. Smaczne? Oczywiście.:)
Smacznego Głodownicy!
Źródło:http://zabicgloda.blogspot.com/2013/12/zupka-ryzowa-specjalnoscia-dnia_10.html