Ostatnio miałam okazję gotować on line z Charles Daigneault i z Daniel Hucik . Przygotowywaliśmy Suflety w 3 wersjach. każdy wybierał którą wersję chciał robić. Ja robiłam suflet Daniela. A o to film z naszego gotowania http://www.youtube.com/watch?v=pNvG-YF2kkUSkładniki:4 żółtka5 białek3 łyżki cukru pudru1 kardamon bez łupinyziarna z 1 laski waniliicukier trzcinowymasło do posmarowania2 dojrzałe bananyBanany zblendować. Dodać nasiona kardamonu i wanilii. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, aż powstanie biała masa. W osobnej misce delikatnie ubić białka. Żółtka wymieszać z masą bananową. Dodać białka i delikatnie wymieszać. Masę przelać do nasmarowanych masłem i posypanych cukrem trzcinowym kokilek i włożyć na 15 min do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.