Wykonanie
Za oknami zimno, nawet nosa nie chcę się wystawić, dlatego
siedzę w domciu i wymyślam co dzień to nowe przepisy. Dzisiaj wymyśliłam potrawę, która nadaję się na lunch, obiad jak i na kolację. Proste szybkie, a zarazem bardzo smaczne danie, nawet na nagłych niespodziewanych gości….

składniki:- opakowanie
ciasta francuskiego- 25dkg
pieczarek- mała
cukinia- 1 duża
cebula-
sól-
pieprz-
masło-
oliwa z oliwek- słodka
śmietanka-
starty ser żółty- pęczek zielonej
pietruszki
sposób wykonania:Plastry
ciasta francuskiego wałkujemy i kroimy po dwa równe kwadraty z każdego. Formę do muffin smarujemy
masłem i wkładamy w każdą dziurę po dwa kwadraty zawijając delikatnie boki.
Cukinię myjemy nie obieramy kroimy w kostkę, następnie obraną
cebulę i
pieczarki również kroimy. Dusimy na
maśle z dodatkiem
oliwy. Warzywa mają być al’dente. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Gotowe warzywa odcedzamy, a
wywar zostawiamy na sos. Do każdego koszyczka nakładamy farsz i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 na 20-30 minut. Do
wywaru z warzyw wlewamy
śmietankę i wsypujemy
starty ser żółty. Zagotowujemy ciągle mieszając. doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Gotowe koszyczki polewamy sosem i posypujemy
pietruszką. Podajemy od razu. Smacznego