Dzisiaj kolejnym moim wynalezionym przepisem z książek są właśnie muffiny. Również świetny, prosty przepis. Zniknęły w mig :-)składniki:- 300g mąki- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki soli- 2-3 łyżki cukru- 2 jajka- 125ml maślanki- 50ml oleju-300g mrożonych jagód- cukier brązowy do dekoracjisposób wykonania:Podgrzej piekarnik do temperatury 225 stopni. Wymieszaj w misce mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem.Wlej do mieszanki 1 jajko roztrzepane z maślanką, a także olej i dobrze wymieszaj. Na końcu dodaj jagody, ostrożnie zamieszaj masę łyżką, a następnie przełóż ją do aluminiowych foremek. Roztrzep jajko i posmaruj nim wierzch muffinów.Posyp je brązowym cukrem, a potem piecz na środkowym poziomie piekarnika przez około 15 minut