Wykonanie
Uwielbiam tą zupę, ma niepowtarzalny smak.
Mogę ją jeść i jeść bez końca. Myślę, że jak sami spróbujecie też Wam posmakuje :-) Mam taką nadzieję. A co jest w niej najlepsze? To, że gotuję się ją naprawdę szybko. A więc do dzieła, gotujemy :-Dskładniki:- 2 duże
piersi z kurczaka(około 50dkg)- 10 chińskich
grzybów mun- czerwona i
zielona papryka- puszka
pędów bambusa- 2,5l
bulionu drobiowego-
sos tabasco- 2 łyżki
sosu sojowego- 1/2 paczki
makaronu ryżowego, lub całą
sojowegowykonanie:
Grzyby zalewamy wrzątkiem,żeby zmiękły.Filety kroimy w kostkę.
Papryki umyć,oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paseczki.
Grzyby odcisnąć i pokroić ,pędy odsączyć.W jednym Garnku zalać
bulionem grzyby,pędy i jak to się zagotuje wrzucamy
mięso ,a na końcu
paprykę.Gotujemy około 10min , doprawić sosami,dodać pokruszony
makaron i gotować jeszcze około 3 min.Smacznego