ßßß Cookit - przepis na Dressing porzeczkowy

Dressing porzeczkowy

nazwa

Wykonanie

Świetny dressing do grillowanych mięs, ryb i sałatek.Dodałam czerwoną i czarną porzeczkę. Może sami spróbujecie i ocenicie? :-)
składniki:
po 15dkg czerwonych i czarnych porzeczek
3 łyżki oleju rzepakowego
łyżka octu winnego z czerwonego wina
brązowy cukier
szczypta soli
Sposób wykonania:
Czerwoną i czarną porzeczkę wkładamy do garnka z grubym dnem i podgrzewamy z 2 łyżkami wody, aż owoce zmiękną ,następnie przecieramy je przez sitko.Do naczynia wlewamy 3 łyżki oleju rzepakowego ,2 łyżeczki octu winnego ,około 2 łyżeczki cukru brązowego(musimy sami mniej więcej wyczuć smak,żeby dressing nie był za słodki) i szczyptę soli. Dodajemy przetarte owoce i wszystko dokładnie mieszamy,aż powstanie jednolita konsystencja.Dressing używamy do grillowanych mięs, ryb i sałatek ze świeżych warzyw , takich jak sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,papryka itp.Smacznego :-)
Źródło:http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/07/dressing-porzeczkowy.html