Wykonanie
Świetny dressing do grillowanych
mięs, ryb i sałatek.Dodałam czerwoną i
czarną porzeczkę. Może sami spróbujecie i ocenicie? :-)
składniki:po 15dkg czerwonych i czarnych
porzeczek3 łyżki
oleju rzepakowegołyżka
octu winnego z
czerwonego winabrązowy cukierszczypta
soliSposób wykonania:Czerwoną i
czarną porzeczkę wkładamy do garnka z grubym dnem i podgrzewamy z 2 łyżkami
wody, aż
owoce zmiękną ,następnie przecieramy je przez sitko.Do naczynia wlewamy 3 łyżki
oleju rzepakowego ,2 łyżeczki
octu winnego ,około 2 łyżeczki
cukru brązowego(musimy sami mniej więcej wyczuć smak,żeby dressing nie był za słodki) i szczyptę
soli. Dodajemy przetarte
owoce i wszystko dokładnie mieszamy,aż powstanie jednolita konsystencja.Dressing używamy do grillowanych
mięs, ryb i sałatek ze świeżych warzyw , takich jak
sałata,
pomidor,
ogórek,
rzodkiewka,
papryka itp.Smacznego :-)