ßßß
Zdjęcia zrobiłam po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika więc suflety już zdążyły trochę opaść.Skorzystałam z przepisu na stronie .składniki:2 jajka2 łyżki cukru1 duży dojrzały bananszczypta soliszczypta cynamonudodatkowo:masło i cukier puder do kokilekkilka kostek gorzkiej czekoladyNagrzewamy piekarnik na 190st.C góra-dół bez termoobiegu. Kokilki smarujemy masłem (pionowo nie w kółko, to ułatwi sufletom wyrośnięcie) i posypujemy cukrem pudrem. Oddzielamy białka od żółtek. Do żółtek dodajemy: cukier, cynamon, pokrojonego banana i blendujemy.Białka wstawiamy na chwile do lodówki (będą się szybciej ubijać), potem dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno.Do zblendowanych żółtek dodajemy 1/3 bitej piany i delikatnie mieszamy, czynność powtarzamy jeszcze dwa razy. Czekoladę siekamy na drobne kawałki i delikatnie dodajemy do masy. Masę przekładamy do kokilek i wstawiamy szybko do piekarnika na 20 minut. Nie otwieramy go w tzw.między czasie żeby nasze suflety nie opadły. Podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika.