Wykonanie
Trzeba jeść więcej ryb! Przecież są takie zdrowe!
Czemu pojawiają się na naszych stołach tak rzadko?
Ryby zawierają kwasy tłuszczowe omega-3 dla prawidłowej pracy
serca i rozumu... tzn. mózgu.Nasz organizm nie potrafi sam ich wyprodukować, więc trzeba mu pomóc i dostarczyć je razem z jedzeniem.
Rybki mają też wiele witamin, np. witaminę A - niezbędną dla naszych przemęczonych oczu, witaminę D - dla naszych kości i witaminę E - dla naszej jędrnej skóry.Niedawno proponowałyśmy Wam tartę z
kapusta kiszoną i
śledziem, a dziś przed
Wami pasta z makreli.
RYBY NA TALERZE!
SKŁADNIKI:1 dowolnej wielkości
wędzona makrela1 opakowanie
twarogu1 średnia
cebula3 łyżki
śmietanysól,
pieprzWYKONANIE:
Makrelę dokładnie obieramy i pozbywamy się wszystkich ości. Ta czynność jest niezwykle odprężająca.... Kiedy już pozbędziemy się ości, kroimy drobno
cebulę. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy (najłatwiej widelcem). Doprawiamy
solą i
pieprzem.Gotowe.