ßßß Cookit - przepis na Pasta z makreli, czyli RYBY NA TALERZE

Pasta z makreli, czyli RYBY NA TALERZE

nazwa

Wykonanie

Trzeba jeść więcej ryb! Przecież są takie zdrowe! Czemu pojawiają się na naszych stołach tak rzadko?
Ryby zawierają kwasy tłuszczowe omega-3 dla prawidłowej pracy serca i rozumu... tzn. mózgu.
Nasz organizm nie potrafi sam ich wyprodukować, więc trzeba mu pomóc i dostarczyć je razem z jedzeniem.
Rybki mają też wiele witamin, np. witaminę A - niezbędną dla naszych przemęczonych oczu, witaminę D - dla naszych kości i witaminę E - dla naszej jędrnej skóry.
Niedawno proponowałyśmy Wam tartę z kapusta kiszoną i śledziem, a dziś przed Wami pasta z makreli.
RYBY NA TALERZE!
SKŁADNIKI:
1 dowolnej wielkości wędzona makrela
1 opakowanie twarogu
1 średnia cebula
3 łyżki śmietany
sól, pieprz
WYKONANIE:
Makrelę dokładnie obieramy i pozbywamy się wszystkich ości. Ta czynność jest niezwykle odprężająca.... Kiedy już pozbędziemy się ości, kroimy drobno cebulę. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy (najłatwiej widelcem). Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowe.
Źródło:http://tanitalerz.blogspot.com/2014/03/pasta-z-makreli-czyli-ryby-na-talerze.html