Wykonanie

Uwielbiam zapach, który pojawia się podczas smażenia placków ziemniaczanych. Od razu przywołuje wspomnienie dzieciństwa kiedy stało się nad kuchenką i podjadało mamie placki z talerza, wówczas już przed obiadem człowiek był najedzony. Teraz jestem na tyle cierpliwa, żeby zasiąść do stołu i razem ze współlokatorkami delektować się tym rarytasem. Proste danie a
daje tyle przyjemności, szczególnie gdy dawno się go nie jadło!A tak prywatnie to muszę się przyznać, że nie
mogę doczekać się przyszłego tygodnia, nareszcie pojadę do domu, odpocznę, pogadam z siostrą (zapewne też się pokłócę, ale nie na długo), poszaleję w kuchni z piekarnikiem, pójdę do krawcowej i zobaczę moją sis w sukni ślubnej na przymiarce...tyle się będzie działo, a pozostało jeszcze 8 dni:/Składniki:- 7
ziemniaków- 1
czerwona cebula- 2
jajka- 5 łyżek
mąki-
sól,
biały pieprz, 2 szczypty
cukru- 5 łyżek
oleju do smażeniaDodatkowo:-
śmietanę 12%- pęk
szczypiorku