Przed nowym rokiem trzeba zużyć wszystkie pootwierane paczki makaronowe.SKŁADNIKI:200-300g muszli makaronowych500g mięsa mielonego1 cukinia1 cebulakilka czarnych oliwekdomowy sos pomidorowysól, pieprz, pasta Bomba, przyprawa włoska, ser żółtyMakaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oliwie, dodać do niej mięso mielone i chwilę podsmażać. Następnie dodać pokrojoną cukinię i oliwki. Wszystko razem wymieszać i dusić przez kilkanaście minut. Dodać pastę Bomba i pozostałe przyprawy. Wymieszać i spróbować czy jest odpowiednio doprawione.Makaron odcedzić. Muszle nafaszerować i ułożyć w naczyniach żaroodpornych.Pomiędzy wlać wcześniej przygotowany sos pomidorowyPiec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 10-20 minut. W połowie tego czasu danie posypać startym serem. Pozostawić w piekarniku do jego rozpuszczenia.Smacznego !!!