ßßß Cookit - przepis na Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

nazwa

Wykonanie

Rzadko jadam mięso z indyka, dlatego tym razem spróbowałam nim nafaszerować.
SKŁADNIKI:
2 bakłażany
1 cebula
sos pomidorowy
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, przyprawa włoska
tarty ser żółty
Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, razem z posiekanym miąższem wyciętym ze środka bakłażanów zeszklić na oleju.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać do niego zeszkloną cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy, wymieszać.
Farszem napełnić bakłażany. Układać w naczyniu żaroodpornym, podlać sos pomidorowy.
Zapiekać w piekarniku ok 40 min w 180 stopni.
Smacznego !!!
Źródło:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2014/01/bakazan-faszerowany-miesem-mielonym-z.html