- 2 galaretki ( wybrany smak )- 2 płaskie łyżeczki żelatyny- 3 szklanki mleka- 2 szklanki wody- 3 łyżki jogurtu naturalnego ( my użyłyśmy greckiego- był po ręką )- 1 gorzka czekolada- 2 łyżki masła- kilka kropli olejku śmietankowegoSposób przygotowaniaNa wstępie rozpuszczamy nasze galaretki ( każdą w szklance gorącej wody ).Odstawiamy do wystudzenia.W tym czasie, miksujemy mleko z jogurtem ( 1 szklanka mleka/ 1 łyżka jogurtu ). Powinna powstać piana, a gdy jest już gotowa dodajemy naszą galaretkę i ponownie miksujemy. Wylewamy do naczynia, studzimy.Jeśli chodzi o mleczko śmietankowe - miksujemy mleko z jogurtem, po czym dodajemy do niego rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej wodyżelatynę. Całość mieszamy i zakrapiamy olejkiem śmietankowym.Warstwy wylewamy kolejno do naczynia, studzimy. Otrzymujemy w ten sposób 3 warstwy ptasiego mleczka.Dodatkowo wykorzystałyśmy pojemnik na lód, wlałyśmy masę i również wystudziłyśmy.W garnuszku rozpuściłyśmy czekoladę, masło. Tak przygotowaną czekoladą polałyśmy nasze trio.I gotowe !E.O