Wykonanie
Uwielbiam
szpinak w każdej postaci, zarówno świeży jak i mrożony. Ten przepis ma kilka odmian, niektórzy np. zapiekają naleśniki dodatkowo z
żółtym serem na wierzchu, albo do farszu dodają
śmietanki. Ja w tym przypadku preferuję prostotę ;)
Składniki (na ok. 6 naleśników):1 paczka
świeżego szpinaku (lub opakowanie mrożonego)połowa opakowania
sera fetaząbek
czosnkusól/pieprz do smakuDo samych naleśników proponuję użyć przepisu "podstawowe ciasto naleśnikowe" .Dokładnie myjemy pod bieżącą
wodą liście
szpinaku. Następnie wrzucamy je na patelnię. Szatkujemy
czosnek, a
fetę kroimy na drobne kawałki. Gdy już odparujemy nadmiar
wody z patelni, dodajemy
fetę i
czosnek. Całość smażymy jeszcze chwilkę, dokładnie mieszając. Dodajemy
sól i
pieprz.Gotowe, możemy nakładać na naleśniki ;)Smakują równie dobrze na zimno jak i na ciepło!Smacznego!