ßßß Cookit - przepis na Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam szpinak w każdej postaci, zarówno świeży jak i mrożony. Ten przepis ma kilka odmian, niektórzy np. zapiekają naleśniki dodatkowo z żółtym serem na wierzchu, albo do farszu dodają śmietanki. Ja w tym przypadku preferuję prostotę ;)
Składniki (na ok. 6 naleśników):
1 paczka świeżego szpinaku (lub opakowanie mrożonego)
połowa opakowania sera feta
ząbek czosnku
sól/pieprz do smaku
Do samych naleśników proponuję użyć przepisu "podstawowe ciasto naleśnikowe" .
Dokładnie myjemy pod bieżącą wodą liście szpinaku. Następnie wrzucamy je na patelnię. Szatkujemy czosnek, a fetę kroimy na drobne kawałki. Gdy już odparujemy nadmiar wody z patelni, dodajemy fetę i czosnek. Całość smażymy jeszcze chwilkę, dokładnie mieszając. Dodajemy sól i pieprz.
Gotowe, możemy nakładać na naleśniki ;)
Smakują równie dobrze na zimno jak i na ciepło!
Smacznego!
Źródło:http://zwkladka.blogspot.com/2013/03/nalesniki-ze-szpinakiem-i-feta.html