Wykonanie

Dziś ulubiony deser Beruda, ponoć robi się go 5 minut, ponoć jest pyszny - niestety nie mam mikrofalówki żeby to sprawdzić, a jest ona niestety niezbędna do przyrządzenia ciacha ;) Powyżej - Berudowe ciacho.Składniki:3 łyżki
oleju1
jajko3 łyżki
mlekakilka kropel
aromatu waniliowego4 łyżki
mąki pszennej2 łyżki
kakao4 łyżki
cukruKoszt: niewielki ;) 2zł?Wykonanie:W kubku (musi być bez metalowych zdobień i generalnie mikrofalówkowo-safe ;) ) mieszamy
kakao,
mąkę i
cukier. Następnie wbijamy
jajko, wlewamy
mleko i
olej, mieszamy. Dodajemy
aromatu waniliowego (kilka kropel, niewiele), i znów mieszamy.Wstawiamy do mikrofalówki na 3-5min (dla mikrofali o mocy 1000W). Gdy ciacho nam ładnie urośnie - wyjmujemy, studzimy chwilę, zachwycamy się sami sobą i zajadamy~Poniżej - zdjęcie Hosio, czyli ten sam przepis, inna odsłona (: