Wykonanie
Potrawa tylko dla tych, którzy lubią intensywny smak i zapach zielonej
pietruszki, ja lubię i to bardzo, a ten omlet wręcz uwielbiam! Jedyne czego potrzebujemy to
jaja, odrobina
soli i spora
natka pietruszki. Jest on świetną alternatywą dla zwykłego omletu, sprawdzi się doskonale na śniadanie jak i na kolację. Jest nie tylko smaczny ale i bardzo zdrowy:)

Potrzebujemy:- 2
jaja- duża nać
pietruszki-
sól-
soda oczyszczona (niekoniecznie)-
olej lub
oliwa do smażenia

1.
Pietruszkę płuczemy, suszymy, odrywamy listki od łodyżek i siekamy na średnie kawałki.2.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy
żółtka,
sól i szczyptę
sody (niekoniecznie), na koniec wsypujemy dwie spore garście
pietruszki, mieszamy.

3. Mase wlewamy na rozgrzana
oliwę i smażymy na małym ogniu aż do ścięcia sie
boków omletu. następnie delikatnie zsuwamy omlet na talerz, przerzucamy na druga stronę i smażymy przez chwilkę.

Ja do swojego omleta dodałam pół
czerwonej papryki pokrojonej w kostkę.