Czekolada na gorąco przygotowana samodzielnie z tabliczki czekolady i mleka. Wyszła taka jaką lubię - czyli gęsta i czekoladowa:)Potrzebujemy:- pół tabliczki gorzkiej czekolady- płaska łyżka kakao- około półtora szklanki mleka- łyżeczka mąki ziemniaczanej- jeśli ktoś lubi bardzo słodko - można dodać cukruJa swoją czekoladę urozmaiciłam wiórkami kokosowymi ( około 2 łyżek) oraz łyżką likieru kokosowego - było pyszne!Do rondelka wlewamy szklankę mleka oraz połamaną czekoladę i gotujemy, mieszając co chwilę, żeby czekolada się roztopiła. Do pozostałego mleka (pół szklanki) wsypujemy mąkę, kakao i mieszamy. Do gotującego się mleka z czekoladą wlewamy mleko z kakao i mąką i energicznie mieszamy gotując na małym ogniu przez chwilę. ja dosypałam wiórki, wlałam likier, całość wymieszałam i gotowe :)Ozdabiamy bita śmietaną.