Wykonanie

Jesień w pełni, a jak jesień to oczywiście pyszne, słodkie i soczyste
śliwki. Ale tym razem nie w cieście czy bułeczkach. Dzisiaj przed
Wami śliwki jako dodatek, albo nawet kwintesencja genialnych pieczonych
żeberek. Po upieczeniu
śliwki całkowicie się rozpadły tworząc genialny aksamitny, gęsty sos.

1,5 kg ładnych
żeberek20-25 dojrzałych
śliwek3 łyżki
miodu2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki chutneya z
mangoŻeberka podzieliłam na porcje - "jedna kostka". Wymieszałam składniki marynaty i wysmarowałam nią
mięso i przełożyłam do naczynia do zapiekania i dodałam
śliwki. Wszystko postało sobie około godziny, a następnie piekłam je 90 minut, w temperaturze 180 stopni, co 15 minut przekręcając. Były genialne!