Wykonanie
Mam jeszcze w spiżarnianych czeluściach kilka dyniek z jesiennego zbioru. Tak leżą i patrzą na mnie i czekaja na wykorzystanie. Jedna, malutka się doczekała. Dyńka była wielkości
pomarańczy.

podwójna
pierś kurczakakawałek dyni hokkaidokilka plasterków
szynki dojrzewającejsóltymianekolej
Dynię przekroiłam, pozbawiłam fuzli i pestek. Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, ponakłuwałam widelcem, posoliłam, posypałam
tymiankiem i
skropiłam olejem. Upiekłam 20 minut w 180 stopniach - musi być miękka. Po upieczeniu zeskrobałam miąższ i rozgniotłam go widelcem na paćkę.
Piersi kurczaka oczyściłam, rozbiłam na cienkie kotlety, posoliłam. Następnie posmarowałam musem
dyniowym i zrolowałam. Całość zawinęłam w
szynkę i zapiekłam 25 minut w 180 stopniach.