Wykonanie
Chciałam wypróbować coś innego na "jarzynkę" do obiadu. Szukałam pomysłu na
kapustę pak choi. Szukałam, szukałam i nie znalazłam w
sumie nic co by "wołało moje imię" :) A zatem przedstawiam moją wariację na temat
pak choi w wersji dodatku do obiadu.
2
kapusty pak choi2 łyżki
sezamu2 łyżki
oliwy1 łyżka słodkiego sosu
chilliLiście
kapusty odciąć od głąba, opłukać i osuszyć. Skropić
oliwą naczynie do zapiekania, ułożyć liście warstwami, skrapiając
oliwą i posypując
sezamem. na wierzchu polać sosem
chili. Piekłam 15 minut w 180 stopniach. Wyszła fajna, miękka a zarazem jędrna o zdecydowanym smaku.
Będę szukać jeszcze innych zastosowań, może następna będzie zupa?