ßßß



owoce umyc obrac pokroic na kawalki.galaretke przygotowac w mniejszej ilosci wody i dodac 2 lyzki zelatyny odstawic zeby ostygla.po czym dodac do niej skrojone owoce odstawic do lodowki zeby zgestnialo.zoltka utrzec z cukrem,cukrem wanilinowym,maka i pr.do pieczenia.bialka ubic na sztywno z kilkoma kroplami soku z cytryny,delikatnie wymieszac lyzka z ciastem. na plaska blache wylozyc papier i wylac na to ciasto.piec 10 min w 180C az brzegi beda zlote.wyciagnac,oderwac papier i zwinac ciasto razem z papierem w rulon na chwile,dzieki temubiszkopt nie popeka przy wkladaniu do formy.przekladamy biszkopt do keksowki,gdy galaretka bedzie konsystencji gestego kisielu wlewamy ja na biszkopt do keksowki, i zamykamy ja pozostala czescia biszkoptu,dociskamy lekko.wstawiamy do lodowki na ok 2-3 godzin.odkrawamy ciasto od blachy,przekladamy na deske,posypujemy cukrem pudrem,mozna polac polewa czekoladowa lub lukrem.