Wykonanie
Tym razem warzywny talerz:) wbrew pozorom szybkie danie – z zegarkiem w ręku 25 minut razem z krojeniem, grillowaniem i układaniem.A składniki – to co w ręce wpadło…Składniki i przygotowanie:2
rzodkiewki: 30 g - do dekoracji3 małe
ziemniaki gotowane z
solą: 80 g1
stek minutowy z udźca wołowego: 120 g – pokrojony w paski, zgrillowany ok.5 minutpół
papryki żółtej: 70 g2 łyżeczki
oliwy z oliwek: 10 gduża garść
fasolka szparagowa: 150 g – ugotować oczywiście :)pół dużego
pomidora: 50 g do dekoracjipół średniej
cukinii: 70 g – pokrojona w plasterki i zgrillowana1 duży
ogórek małosolny: 50 gPoukładać na talerzu i smacznego :)1 porcja - 630 g370 kcal
Białko:33 gWęglowodany:37 gTłuszcz:14 g