ßßß
Składniki:kasza gryczana - po ugotowaniu 4 łyżki (około 1/2 woreczka)mała cebula1 marchewkawałek cukinii (około 5 cm)pomidory z puszkiprzyprawy do smakuolej rzepakowyPrzygotowanie:Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Marchew, cebulę i cukinię drobno posiekać - ja użyłam szatkownicy. Chodziło mi o drobne, ale jednak wyczuwalne kawałki warzyw.Na rozgrzany olej wrzucić posiekane warzywa, przyprawić, wymieszać i dusić przez chwilę. Dodać puszkę pomidorów, zmniejszyć gaz i dusić jakieś 20 minut.Gotowe. Ja warzywa wymieszałam z kaszą gryczaną paloną. Z takimi warzywami można podać również kaszę jaglaną, czy inną jaką macie, czy Wam smakuje. Warzywa mogą być również farszem naleśników czy dodatkiem do mięsa. Mój obiad w pracy tym razem był bezmięsny, ale bardzo smakowity.
Smacznego!