Wykonanie
Dzisiaj szybki post z jednym z moich ostatnich
rybnych obiadów.Pieczony
łosoś i frytki, ale nie takie zwykłe
ziemniakowe, a z
batatów i
marchewki. Wyszło pysznie. Do tego
sos tzatziki i gotowe :)
Lososia upiekłam na
cytrynie, dzięki temu był bardzo soczysty. Dodatkowo pokroiłam w paski
marchewki i
batata. Polałam
olejem rzepakowym, przyprawiłam
ziołami i upiekłam. W tzw. międzyczasie przygotowałam
sos tzatziki. Całość była idealna. Bardzo lubię takie dania.Poniżej dania z przepisami na pieczonego
łososia, zazwyczaj robię podobnie, dlatego też nie powtarzam przepisu:
łosoś - wersja 1
łosoś - wersja 2
łosoś - wersja 3A poniżej zdjęcia pieczonego
łososia z warzywami. Tym razem
łosoś był w kawałkach.
Muszę przyznać, że pieczony
łosoś i warzywa to jedno z moich ulubionych dań. Niestety ze względu na połączoną kuchnię z pokojem i zapach jaki powstaje po pieczeniu
ryby - danie to robię raz na jakiś czas. Ale uwielbiam! :)Smacznego!