Jajka z pieczarkami są idealnym dodatkiem na wielkanocne śniadanie, ale nie tylko. Moja dzisiejsza propozycja jajek faszerowanych pieczarkami jest bardzo smaczna i popularna.Nie wymaga wielu składników, ani szczególnych umiejętności kulinarnych.Składniki:3 jajka5 pieczarekszczypiorek1 łyżeczka majonezu1 łyżeczka jogurtu naturalnegopieprz, sólJajka gotujemy na twardo i obieramy. Kiedy ostygną przecinamy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka i przekładamy do małej miski.Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Smażymy, a następnie odstawiamy do wystudzenia.Pieczarki przekładamy do miski z żółtkami, dodajemy posiekany szczypiorek, jogurt naturalny oraz majonez.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Gotową masę doprawiamy solą i pieprzem, a następnie faszerujemy nią jajka. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce kilka godzin.