Wykonanie
"Choco-plum"-plum jam with chocolate(scroll down to see a recipe in English)Składniki:2 kg
śliwek węgierek400 g
cukru100 g
gorzkiej czekolady5 łyżek
kakao2 opakowania żelfixu
Przygotowanie:
Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka i gotować do miękkości, często mieszając, by się nie przypaliły. Następnie dodać żelfix i zagotować. Dodać
cukier, pokruszoną
czekoladę i
kakao i gotować na najmniejszym ogniu przez ok. 5 minut często mieszając.
Dżem przełożyć do czystych i sparzonych słoików, zakręcić i odstawiać odwrócone do góry dnem do wystudzenia.
Ingredients:2 kg plums400 g of sugar100 g dark chocolate5 tablespoons of cocoa2 packages gelling sugar 3:1Preparation:Wash plums and cut into pieces. Toss into the pot,
pour a little water and cook until tender, stirring frequently. Then add the gelling sugar and bring to a boil. Add the sugar, chocolate and cocoa and cook for another 5 minutes. Do not forget about stirring because it burns.
Pour jam into clean jars, close them and turn upside down to cool.