Osobiście nie przepadam za ciastkami z kremem. Zjem, od biedy, są smaczne, ale zdecydowanie wolę ciasta bardziej zwarte.Napoleonkę zrobiłam głównie z myślą o najbliższych.Smakowała.Mnie także, mimo mojej awersji do kremów.NapoleonkaSkładniki (duża blacha 25x36 cm):Duże opakowanie herbatników (użyłam kakaowych)Opakowanie ciasta francuskiego6 szklanek mleka2 budynie śmietankowe8 łyżek mąki pszennej4 łyżki mąki ziemniaczanej1 1/4 szklanki cukru8 jajekPrzygotowanie:Ciasto francuskie upiec. Zagotować 4 szklanki mleka z cukrami. Pozostałe mleko zmiksować dokładnie z jajkami i obiema mąkami. Zmiksowaną masę przelewamy do wrzącego mleka, stale mieszając, gotujemy, aż otrzymamy gęsty budyń. Na blasze wyłożyć spód z herbatników. Połowę jeszcze gorącej masy budyniowej wylać na spód i nakryć ciastem francuskim, a następnie wylać drugą połowę. Całość przykryć warstwą herbatników. Odstawić na kilka godzin do schłodzenia. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.